Sajet Specials

Bijzondere reizen naar het einde van de wereld

Wil jij even helemaal weg uit de bewoonde wereld? Afreizen naar een plek waar je alleen bent? Voor het maken van bijzondere reizen is Sajet Specials jouw reisadviseur- en planner. Ondanks dat onze aarde behoorlijk dichtbevolkt is, weten wij / weet ik nog wel een paar bijzondere afgelegen plekjes.

Zijn er nog bijzondere reizen Sajet Specials?

“Sajet Specials, wij willen graag naar een nog redelijk onontdekte bestemming, zonder toeristische invloeden. Zo puur natuur en cultuur mogelijk…zijn die er nog?” Deze vraag krijgen wij relatief vaak van onze klanten. Ja, ‘gelukkig’ zijn er nog steeds plekken op deze enorme aardbol die door weinig mensen ontdekt zijn.

Natuurlijk kunnen wij je nu een opsomming geven van die ultieme droomplekken die nog puur zijn, maar dan gaat iedereen die dit leest er meteen naar toe.

Nou ja, vooruit. We noemen er één

Aralmeer, Oezbekistan

Tussen Oezbekistan en Kazachstan liggen de resten van wat eens een reusachtige binnenzee van 68000 km2 was: het Aralmeer. Het feit dat destijds de Sovjet-Unie besloot om rivieren die uitmondden in het meer om te leiden naar katoenvelden voor irrigatie, zorgde voor een van de grootste ecologische rampen ooit. Doordat het water weg werd geleid, verziltte het meer totaal.

Er is nu nog zo’n tien procent van over. De rest is dor, droog en een grote woestenij. Een verstild, verlaten landschap, waar verroeste boten liggen met spookhavensteden, zoals de stad Moynaq. Niet direct een plek voor een vakantie, en toch komen er langzaam meer toeristen naar het Aralmeer volgens plaatselijke touroperators. Zo waren het er volgens de meest recente cijfers zo’n 400 in 2017.

Bijzondere reizen puur natuur en cultuur

Wil jij op vakantie naar een rustgevende plek om daar te kunnen genieten van de natuur en met zo min mogelijk tourisme? Bij Sajet Specials helpen wij jou om de vakantie te vinden.

Mozambique

Een van de best bewaarde geheimen van Afrika is Mozambique. Met prachtige stranden, een smeltkroes aan culturen, Portugese invloeden en een prachtige flora en fauna is dit land zeker dan een bezoek waard. Eindeloos wandelen op de standen van Tofo, duiken met de meest bijzondere en grootste vissen die je ooit gezien hebt en heerlijke gerechten uit de veelzijdige keuken van het land; Mozambique heeft alles. Dit Afrikaanse land is nog niet erg toeristisch en veel minder ontwikkeld dan landen als Zimbabwe en Zuid-Afrika, maar dat geeft net de extra charme….

Zuid Afrika

Waarom keren alle gasten die aan Zuidelijk Afrika een bezoek hebben gebracht zo enthousiast terug? Door de enorme verscheidenheid van landschappen, klimaat, volkeren, of de wilde dieren?

Als onafhankelijke reisorganisatie kunnen wij nou juist de mooiste reis verzorgen: een bezoekje aan een kleine wijnboerderij nabij Stellenbosch? Liever een Boutique hotel in Swaziland? Een persoonlijk guesthouse vlakbij de branding van de oceaan? Slapen in een Luxe tent in een game lodge tussen de wilde dieren, en met landrovers op safari? Juist die avontuurlijke campingsafari? Of de merkwaardige treinen zoals Shongololo en Rovos?

The Real Thing!: alles wat écht, authentiek en typisch is aan het prachtige zuidelijk Afrika.