Sajet Specials

Bijzondere treinreizen

Trans-Siberië Express

De moeder van alle treinreizen is natuurlijk de Trans-Siberië Expres. Strikt genomen betreft dit alleen de route van Moskou naar Vladivostok, maar in de volksmond valt daar ook het gedeelte van Moskou via Mongolië naar Beijing onder, zoals in deze reis.

Russische treinen zijn een belevenis op zich, waarin tijd een andere dimensie krijgt. Lange treinen rijden traag door prachtige boslandschappen en niets is zo onthaastend als met een kop thee op schoot over de taiga turen. Onderweg van Beijing naar Moskou stop je enkele malen om de lange zit te breken. In Mongolië bezoek je een traditioneel nomadenkamp en in Rusland verken je het Baikalmeer en een bijzonder ijsgrottenstelsel.

Van Moskou naar Beijing

Rusland, Kazachstan, Turkmenistan, Oezbekistan, China.

De legendarische Zijderoute, die ooit zoveel kostbaarheden naar Europa bracht, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Van het Rode Plein naar de Verboden Stad, dwars door de steppen van Centraal Azië; ruim 11.000 kilometer door 5 landen en vele tijdzones. U reist aan boord van de comfortabele Golden Eagle Trans-Siberian Express. Aan de grens van Kazachstan en China stapt u over op de aldaar wachtende Shangri La Express.

Mozambique

Een van de best bewaarde geheimen van Afrika is Mozambique. Met prachtige stranden, een smeltkroes aan culturen, Portugese invloeden en een prachtige flora en fauna is dit land zeker dan een bezoek waard. Eindeloos wandelen op de standen van Tofo, duiken met de meest bijzondere en grootste vissen die je ooit gezien hebt en heerlijke gerechten uit de veelzijdige keuken van het land; Mozambique heeft alles. Dit Afrikaanse land is nog niet erg toeristisch en veel minder ontwikkeld dan landen als Zimbabwe en Zuid-Afrika, maar dat geeft net de extra charme….

Zuid Afrika

Waarom keren alle gasten die aan Zuidelijk Afrika een bezoek hebben gebracht zo enthousiast terug? Door de enorme verscheidenheid van landschappen, klimaat, volkeren, of de wilde dieren?

Als onafhankelijke reisorganisatie kunnen wij nou juist de mooiste reis verzorgen: een bezoekje aan een kleine wijnboerderij nabij Stellenbosch? Liever een Boutique hotel in Swaziland? Een persoonlijk guesthouse vlakbij de branding van de oceaan? Slapen in een Luxe tent in een game lodge tussen de wilde dieren, en met landrovers op safari? Juist die avontuurlijke campingsafari? Of de merkwaardige treinen zoals Shongololo en Rovos?

The Real Thing!: alles wat écht, authentiek en typisch is aan het prachtige zuidelijk Afrika.