Sajet Specials

Great Blue Hole Belize spectaculairste duikgrot ter wereld

De Great Blue Hole, een onderwatergrot voor de kust van Belize, is uitgeroepen tot ‘most amazing underwater cave of the world’, door het Amerikaanse tijdschrift Forbes. De grot is ’s werelds grootste natuurlijke formatie in zijn soort en staat bij veel duikers op de bucket-list. Dat is volgens Forbes niet onterecht. In de meer dan 100 meter diepe grot kunnen duikers enorme stalactieten, zuurstofloze ruimtes en prachtige koraalformaties aanschouwen. Bovendien wordt de Great Blue Hole bewoond door meer dan 350 vissoorten, waaronder verpleegsterhaaien, Caribische rifhaaien, tandbaarzen en andere tropische vissen.

Duiken in de Great Blue Hole?

De beste periode voor een duik in de Great Blue Hole is van november tot april. Wie de grootste massa toeristen wil vermijden plant een bezoek in maart. De Great Blue ligt nabij het midden van het Lighthouse Reef, een kleine atol voor de kust van het vasteland. Het is een attractie voor sportduikers sinds Jacques-Yves Cousteau in 1971 met zijn schip Calypso de exacte diepte kwam opmeten. Het ‘grote blauwe gat’ is bijna perfect cirkelvormig, met een diameter van 300 meter.

In het lijstje met mooiste grotten van Forbes blijft de Great Blue Hole andere beroemde duikspots als de Cenote Dos Ojos in Mexico, de Kuredogrotten van de Malediven en Grotto Azzurra in Italië voor.

Belize
Belize, in Midden-Amerika, wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Naast de bijzondere duikspots vinden reizigers er weelderige tropische regenwouden, ongerepte stranden, oude Mayacultuur, diverse flora en fauna en het langste barrièrerif op het noordelijk halfrond. Wil je meer weten over deze bestemming, of een reservering maken?

Bekijk ook:

Mozambique

Een van de best bewaarde geheimen van Afrika is Mozambique. Met prachtige stranden, een smeltkroes aan culturen, Portugese invloeden en een prachtige flora en fauna is dit land zeker dan een bezoek waard. Eindeloos wandelen op de standen van Tofo, duiken met de meest bijzondere en grootste vissen die je ooit gezien hebt en heerlijke gerechten uit de veelzijdige keuken van het land; Mozambique heeft alles. Dit Afrikaanse land is nog niet erg toeristisch en veel minder ontwikkeld dan landen als Zimbabwe en Zuid-Afrika, maar dat geeft net de extra charme….

Zuid Afrika

Waarom keren alle gasten die aan Zuidelijk Afrika een bezoek hebben gebracht zo enthousiast terug? Door de enorme verscheidenheid van landschappen, klimaat, volkeren, of de wilde dieren?

Als onafhankelijke reisorganisatie kunnen wij nou juist de mooiste reis verzorgen: een bezoekje aan een kleine wijnboerderij nabij Stellenbosch? Liever een Boutique hotel in Swaziland? Een persoonlijk guesthouse vlakbij de branding van de oceaan? Slapen in een Luxe tent in een game lodge tussen de wilde dieren, en met landrovers op safari? Juist die avontuurlijke campingsafari? Of de merkwaardige treinen zoals Shongololo en Rovos?

The Real Thing!: alles wat écht, authentiek en typisch is aan het prachtige zuidelijk Afrika.