Sajet Specials

Lustrumreis

Als specialist in maatwerkreizen besteden wij veel aandacht aan details. Een lustrumreis vraagt juist om zo’n goede organisatie. Wij letten op reistijden, locatie van accommodaties en de juiste afwisseling tussen activiteiten en relaxen. Door onze ervaring doen we dit met veel enthousiasme en vooral met veel kennis die we graag delen.

Opzoek naar een bijzondere reis?

Wist je dat Afrika uit 54 landen bestaat die samen het continent vormen? Helaas is het niet mogelijk al deze landen te bezoeken als reiziger, maar er zijn voldoende mogelijkheden om jou een bijzondere en unieke ervaring te geven.

Als je op zoek bent naar een Afrikaans land dat alles heeft, dan is Zuid-Afrika een geweldige bestemming. Van safari’s en wijnplantages tot walvissen spotten en schitterende stranden. Je vindt het hier allemaal. Niet voor niets heeft het land de bijnaam “De wereld in 1 land”.

Ben je op zoek naar echt een bijzondere reis, dan is Oeganda de bestemming voor jou. De berggorilla’s zijn één van ’s werelds meest bedreigde primaten. Er zijn nog maar circa 880 van deze prachtige dieren in leven. Bijna de helft van dit aantal is te vinden in Oeganda en daarnaast leven er ook groepen in de buurlanden Rwanda en Congo.

Voor prachtige gamedrives en aansluitend een zalige zonvakantie zijn de landen Kenia en Tanzania met aansluitend Zanzibar aanraders.

Voorbeeld van een door ons georganiseerde lustrumreis

 • Dag 1 Düsseldorf - Dubai

  Vandaag start jullie reis met Sajet Specials. Jullie vliegen van Düsseldorf of een Nederlandse luchthaven naar Dubai en komen daar de volgende dag aan.

 • Dag 2 Dubai

  Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer per limousine naar het hotel waar jullie de komende nachten verblijven. De rest van de dag kun je zelf indelen. Dubai, een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, is een bestemming die jullie gezien moeten hebben! Deze moderne metropool biedt volop attracties en bezienswaardigheden. De Dubai Creek loopt dwars door het centrum en verdeelt het centrum in twee delen: Bur Dubai en Deira. Dubai is ook bekend door de enorme bouwprojecten waaraan gewerkt wordt. Voor de kust van Dubai liggen drie kunstmatige eilanden in de vorm van een palmboom: Palm Deira, Palm Jumeirah en Palm Jebel Ali. Het laatste project, ‘The World’, zijn 300 kunstmatige eilandjes, die samen de wereld vormen.

 • Dag 3 Dubai

  Deze morgen staat er na het ontbijt een stadstour door het oude gedeelte van Dubai op het programma. Tijdens deze stadstour bezoeken jullie alle populaire hoogtepunten van het oude gedeelte van de stad. Zo bezoeken jullie het museum, gevestigd in het 18e eeuwse Al Fahidi Fort. In het museum krijgen jullie een realistische uitleg van historische gebeurtenissen van de stad. Er wordt vooral ingegaan op de handelsgeschiedenis en het parelduiken. Verder bezoeken jullie het prachtig gerestaureerde paleis van Sheikh Saeed Al Maktoum, gebouwd op een strategische plek aan de monding van de Shindagha lagune. Daarna gaat de groep met lokale watertaxi, ook wel ‘abra’ genoemd, naar de bekende Dubai Creek over naar Deira. Vanaf het water hebben jullie een prachtig uitzicht op het drukke dagelijkse leven aan de waterkant. In Deira staat er een bezoek aan de specerijen Soukh en de goud Soukh op het programma. Hier hebben jullie de gelegenheid om gouden sieraden te kopen tegen prijzen die vele malen lager ligger dan in andere delen van de wereld. De middag is ter vrije besteding en kunnen jullie op eigen gelegenheid de stad verkennen.

 • Dag 4 Dubai

  De morgen is ter vrije besteding. Rond de middag staat er een leuke woestijnsafari op het programma. Tijdens deze excursie maken jullie in een aantal uren kennis met de Arabische woestijn. Het is een geweldige ervaring om met een 4×4 de hoge goudgele zandduinen op en af te rijden. Onderweg wordt er gestopt bij een kamelenkamp waar het ‘nieuws’ van de dag wordt besproken. Het kamp, geheel in traditionele Arabische stijl, is rustig gelegen temidden van de machtige woestijn. Jullie kunnen hier heerlijk ontspannen en genieten van de stilte en rust. Tevens is er tijd om te gaan sandboarden (er zijn dan circa 4 à 5 boards aanwezig). Tegen de zonsondergang lijken de zandduinen rood te kleuren, wat zorgt voor een prachtig schouwspel. ’s Avonds kunnen jullie genieten van een typisch Arabische barbecue met verschillende soorten vlees en salades. Na de maaltijd worden jullie terug naar jullie hotel in de stad gebracht.

 • Dag 5 Dubai – Kuala Lumpur

  Na het ontbijt worden jullie per limousine naar de luchthaven van Dubai gebracht voor de internationale vlucht naar Maleisië. In Kuala Lumpur worden jullie door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar het hotel in het centrum. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat jullie even kunnen bijkomen van de vliegreis. De stad kunnen jullie eventueel alvast op eigen gelegenheid verkennen.

 • Dag 6 Kuala Lumpur

  Samen met jullie privé gids/chauffeur bezoeken jullie vandaag de hoogtepunten van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. De tour begint met een bezoek aan de Batu Caves. Bij aankomst worden jullie begroet door de vele apen, die uit zijn op voedsel. De Batu Caves zijn in 1892 ontdekt en worden sindsdien als actieve Hindoetempel gebruikt. Via een trap met 272 treden bereiken jullie de hoofdgrot, vanwaar jullie een prachtig uitzicht hebben. Verder bezoeken jullie in de omgeving nog het Forest Research Institute en het Aboriginal Museum. Na de lunch rijden jullie terug naar Kuala Lumpur voor een bezoek aan Chinatown en de centrale markt.

 • Dag 7 Kuala Lumpur – Ipoh

  Deze morgen verlaten jullie vroeg Kuala Lumpur om naar Gopeng te reizen. Jullie worden naar de Mountain School gebracht, waar jullie vandaag deelnemen aan The Pinnacle Adventure. Dit is een uitdagend touwencircuit dat door de bomen en rotsen loopt. Jullie moeten klimmen, klauteren en abseilen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden van simpel tot uitdagend. Een erg leuke en unieke activiteit. Na de lunch worden jullie naar de Ulu Geruntum waterval gebracht, waar jullie van deze vijftien meter hoge waterval abseilen. Aansluitend worden jullie naar Ipoh gebracht voor de overnachting.

 • Dag 8 Ipoh – Penang

  Vandaag verlaten jullie Ipoh en rijden jullie samen met de privé-chauffeur naar de vissersplaatsen Kuala Kangsar en Kuala Sepetang voor een boottocht door het mangrovebos. Jullie rijden vervolgens naar Oerang Utan Island. Dit twee hectare grote eiland-reservaat is de enige in zijn soort ter wereld. De Orang-oetans die hier leven, kunnen zich vrij over het eiland bewegen. Het doel van dit reservaat is het behoud van deze apen door middel van fokprogramma’s en educatie van de lokale bevolking en bezoekers. Aansluitend worden jullie naar Penang gebracht waar jullie de komende twee nachten verblijven. Penang is middels een brug verbonden met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot één van de langste in Azië.

 • Dag 9 Penang

  Deze morgen worden jullie door jullie gids opgehaald die jullie vandaag te voet door het historische centrum van Penang gaat leiden. Zo brengen jullie onder andere een bezoek aan de St. George’s Church, de Sri Mariamman Tempel, de Boeddhistische tempel Kek Lok Si en het Cheng Fatt Tze Mansion. Een excursie op eigen gelegenheid naar Penang Hill is ook erg leuk. Een trein brengt jullie naar de top van de heuvel, vanwaar jullie een mooi uitzicht hebben.

 • Dag 10 Penang – Langkawi

  Na een vroeg ontbijt volgt een transfer naar de Swettenham-pier in Georgetown. Hier gaan jullie aan boord van de ferry die jullie in ongeveer tweeënhalf uur varen naar het schitterende eiland Langkawi brengt. De archipel bestaat uit 99 eilanden, waarvan er slechts drie bewoond zijn. Jullie verblijven de komende nachten op het hoofdeiland, dat tevens de naam van de Archipel heeft. Het eiland is ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Prachtige baaien, kliffen, glooiende heuvels en de tropische begroeiing zorgen voor een prachtig landschap. Op het eiland leven diverse vogels en vlinders. Na aankomst worden jullie naar jullie hotel gebracht waar de rest van de dag vrij te besteden is.

 • Dag 11 Langkawi

  Vandaag staat duiken op het programma. In de ochtend worden jullie opgehaald en per boot varen jullie naar Payar Island. Hier kunnen jullie tijdens twee duiken de indrukwekkende onderwaterwereld verkennen. In de middag kunnen jullie heerlijk genieten en ontspannen aan boord, waarbij er tevens een lunch wordt geserveerd (inclusief). Voor de mensen zonder duikbrevet wordt het programma aangepast. Deze mensen krijgen een introductieduik in ondiep water, onder leiding van een instructeur (Dive Master). Na deze duik staat de rest van de dag in het teken van snorkelen.

 • Dag 12 Langkawi

  Deze dag staat compleet in het teken van een tocht over het hoofdeiland Langkawi. Jullie bezoeken een aantal bezienswaardigheden van het eiland, maar de natuur en de uitzichten zijn de grootste bezienswaardigheden. De tocht is per motor, waarbij jullie achterop plaatsnemen.

 • Dag 13 Langkawi – Kuala Lumpur – Düsseldorf

  De ochtend, en een deel van de middag, zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Langkawi. Na aankomst checken jullie in voor de vliegreis naar Düsseldorf (via Kuala Lumpur en Dubai). Aankomst is de volgende dag.

 • Dag 14 Düsseldorf

  Aankomst in Düsseldorf.

Wil je ook een lustrumreis op maat?

Wil jij jouw unieke reis maken die helemaal afgestemd is op jouw wensen? Voor reizen op maat neem je contact op met Sajet Specials.

Mozambique

Een van de best bewaarde geheimen van Afrika is Mozambique. Met prachtige stranden, een smeltkroes aan culturen, Portugese invloeden en een prachtige flora en fauna is dit land zeker dan een bezoek waard. Eindeloos wandelen op de standen van Tofo, duiken met de meest bijzondere en grootste vissen die je ooit gezien hebt en heerlijke gerechten uit de veelzijdige keuken van het land; Mozambique heeft alles. Dit Afrikaanse land is nog niet erg toeristisch en veel minder ontwikkeld dan landen als Zimbabwe en Zuid-Afrika, maar dat geeft net de extra charme….

Zuid Afrika

Waarom keren alle gasten die aan Zuidelijk Afrika een bezoek hebben gebracht zo enthousiast terug? Door de enorme verscheidenheid van landschappen, klimaat, volkeren, of de wilde dieren?

Als onafhankelijke reisorganisatie kunnen wij nou juist de mooiste reis verzorgen: een bezoekje aan een kleine wijnboerderij nabij Stellenbosch? Liever een Boutique hotel in Swaziland? Een persoonlijk guesthouse vlakbij de branding van de oceaan? Slapen in een Luxe tent in een game lodge tussen de wilde dieren, en met landrovers op safari? Juist die avontuurlijke campingsafari? Of de merkwaardige treinen zoals Shongololo en Rovos?

The Real Thing!: alles wat écht, authentiek en typisch is aan het prachtige zuidelijk Afrika.